Mészáros Eszter fotós

Magamról

Hobbi szinten már gimnáziumi éveim alatt elkezdtem ismerkedni a tükörreflexes fényképezőgépek világával, akkor még természetesen csak analóg fotózásról lehetett szó. Egyetemistaként utazásaimat, majd kislányom születését már a „digitális korszakban” rögzítettem, növekvő lelkesedéssel és tudásszomjjal.

Elkezdtem tanfolyamokra járni, de ezt is kevésnek éreztem, ezért esküvői másodfotósnak álltam és négy éven át (2011-2014-ig) élesben gyűjtöttem a tapasztalatokat. Ezt követő egy évig (2015) Jaksa Tímea brandjében voltam büszke esküvőfotós.

Tovább kerestem a saját utamat, és a nagy esküvők izgalmas, pezsgő, csillogó világát elengedve a portré-, családi-, gyermekfotózások, kicsi esküvők kerültek az érdeklődésem középpontjába. Az életem eseményei hasonló ritmusban fordultak a nagy dolgoktól, a kisebb jelenségek felé. A világ felfedezésének vágyától a közeli környezetem felé.

Az utóbbi években annyiszor kerestem fel a Mátrát, ahányszor csak tudtam. Kikapcsolódás képpen természetfotókat készítek, mindig újabb és újabb tematikát és feladatot adva magamnak.

Stílusom elengedhetetlen részévé vált a valószerű, hétköznapi ábrázolás. Mert a valóság szépsége felülmúlhatatlan!

Mészáros Eszter fotós
Mészáros Eszter fotós

Iskoláim, tanáraim

2008-2009. Fotó Spektrum – Digitális és filmes fotótanfolyam – oktatók a teljesség igénye nélkül: Szandelszky Béla, az UNHCR (ENSZ) fotóriportere, többszörös Magyar Sajtófotó díjas; Jung Zseni, fotóművész, elismert portré-, modell- és aktfotós; Korniss Péter, többszörös díjas fotóművész, A Nemzet Művésze

2009 Tudatos Esküvői Fotográfus 2. – Fekete Csaba tanfolyama

2012 Lightroom workshop – Fekete Lajos

2013-2014 Új Generációs Esküvői Fotográfus féléves képzés – oktatók a teljesség igénye nélkül: Jaksa Tímea, Szipli Tamás, Varga Csaba

2014 Toszkán workshop – Jaksa Tímea, Szipli Tamás, Víg László

2017 Világítástechnikai workshop – Csigó Gergely

2018 Női rajzolatok workshop – Jaksa Tímea

2020 Portré workshop – Lénárt Gábor

2020-2022 ;-) Fotós és Fotótermék kereskedő OKJ tanfolyam – Pallas70